AVLYST av smittevernhensyn
Norheim kirke ønsker å invitere til fire årlige foreldrekvelder. 0-åringens foreldre blir invitert til førstehjelpskurs, for 3-åringens foreldre er temaet trass, 8-åringens foreldre får en oppdatert innføring i nettvett, og for 14-åringens foreldre blir det foredrag om psykisk helse og ombygging i både hode og kropp. Foreldrene til det aktuelle årskullet får invitasjon i posten, men arrangementene er åpne for alle.
Ideen på disse kveldene dukket opp i trosopplæringsutvalget da iFokus (voksenkvelder som startet opp i 2012) ble lagt ned i 2019. I den norske kirkes trosopplæringsreform er «tro i hjemmet» en viktig del av trosopplæringen menigheten driver for barn mellom 0 og 18 år. Gjennom iFokus, og nå foreldrekveldene, skapes det treffpunkt mellom oss som jobber i kirken og foresatte. Det er viktig for oss å ha god kontakt og dialog med de voksne i hjemmene, og vi ser for oss at det er kjekt for dem å høre hva barna deres er med på i kirken. For oss er det viktig å kunne gi noe til de foresatte, slik at de kommer hjem med både økt kunnskap og sosialt påfyll.
Vi har kommet fram til fire kvelder med relevante tema for de spesifikke årskullene, og kommer i stor grad til å kjøre samme program hvert år. Det er likevel viktig for oss å følge med i tiden og å oppdatere foredragene dersom noe endrer seg fra år til år. Høsten 2020 blir de to første arrangert. Foreldrekvelden med førstehjelp har vi satt på vent på grunn av covid-19, men i høst starter vi altså med nettvett og trass.
Den første kvelden, 29. oktober 2020, får vi besøk av Alexis Lundh som er leder av heltfri.net. Alexis er 47
år gift med Elisabeth og har fire barn i alderen 15 til 23. Er utdannet innen industri, men har i stor grad alltid jobbet med mennesker. Kobler av med bratte turer i fjellet med ski om vinteren, sekk om sommeren og børse om høsten. Han kan nærmest kalles en ekspert på nettvett, og vi har utfordret han på disse spørsmålene: Vi ser at teknologien går fortere og fortere framover, barna får tidligere tilgang til sosiale medier, og foreldre føler de mister kontrollen. Hvordan kan vi som foreldre få oversikt? Hvordan prater vi med barna om hva som er greit og ikke greit? Hva er det egentlig som foregår ute på det store internett?
Foreldrekvelden 19. november kommer Bente Finnestad fra Terapivakten. Hun er utdannet Gestaltterapeut og Ges
taltveileder. Hun har mer enn 20 års erfaring i å hjelpe mennesker i vanskelige livssituasjoner og kriser. Hun har et stort engasjement for barn som føler seg utenfor/misforstått og som ikke klarer å mestre temperamentet sitt. I dette foredraget vil hun snakke om hvordan vi som foreldre kan forstå hva som skjer når barnet vårt slår seg vrangt, og hun vil gi en teoretisk forklaring, eksempler fra dagliglivet og komme med forslag til måter å håndtere vanskelige situasjoner på. Bente er levende engasjert og humørfylt, og kjent for å by på seg selv og å se ting fra en litt annen vinkel.
Velkommen på foreldrekveld – om du har egne barn, jobber med barn, er besteforelder eller bare er nysgjerrig. Ta gjerne med kjæresten, naboen, bestemor eller hvem du vil, men husk påmelding her